Пухкавелка с лапад и сирене

20/09/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1437138514565
"Здравословна пухкавелка с лапад, ухаеща на масло!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 808
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 300 мл
  • вода - 200 мл
  • яйца - 2 бр. (един жълтък оставям за намазване на питката)
  • захар - 1 с.л
  • сол - 1 ч.л
  • олио - 3 с.л
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • брашно - 1 кг
  • лапад - 400 г
  • пресен лук - 1 - 2 стръка
  • джоджен - пресен или сух
  • сирене - 250 - 300 г
  • масло - за намазване на корите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме първо маята с малко топло мляко, захар и брашно. Замесваме гладко тесто, разточваме 4 обли кори, които мажем с масло или олио без последната.

Разстиламе малко от лапада на първата кора, който предварително сме попарили или запържили с джоджен и пресен лук, поръсваме сирене и така без последната кора.

Слагаме чаша за център и леко натискаме, за да се отбележи кръга. Режем на 8, всяко парче усукваме 2 пъти. Оформената питка втасва, мажем с разбития жълтък, посипваме питката със семена и печем в загрята фурна.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар