Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Маслен тутманик с кашкавал

Маслен тутманик с кашкавал

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Маслен тутманик с кашкавал
Снимка: Добринка Петкова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Ароматен маслен тутманик, който ще ви накара да забравите за калориите!"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 30 г
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 350 мл
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 125 г
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете меко и еластично тесто. Разделете го на 3 части, всяка от тях на още три.

Всяка топчица се прави на дълъг фитил. Първата мажете с масло, слагате втори фитил, пак мажете с масло и слагате трети фитил.

Разточете внимателно на тънък и дълъг лист.

Така направете и с останалите топки тесто (трябва да имате три дълги и тънки листа). Намажете първия обилно с масло и поръсете с настърган кашкавал.

Поставете върху него втория лист, пак намажете с масло, поръсете скашкавал и покрийте с третия.

Така наредените кори внимателно усучете, като издърпвате, за да стане равномерно (виж снимките).

В намаслена тава ги навийте като охлюв.

Оставете да втаса, намажете с разбит жълтък. Печете на 200 градуса около 40 минути.

Извадете тутманика от фурната и го поръсете с останалия настърган кашкавал.

Масленият тутманик с кашкавал е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: