Начин на приготвяне
Разтворете маята в хладка вода със захарта. Разбийте яйцата с млякото, олиото и оцета. Пресейте брашното със солта.
Направете кладенче и изсипете яйчната смес и маята. Замесете меко тесто. Разделете го на 4 части. Разточете едната на тънка кора.
Намажете я с разтопено масло смесено с олио и я покрийте с втора разточена кора.
Пак я намажете с маслената смес и поръсете с натрошено сирене. Навийте на руло и го усучете. Завийте го на охлюв и го поставете в намаслена тава.
Така направете и с останалите две кори. Оставете да втаса, намажете го с разбито яйце и печете на 200 градуса около 40 минути.
Намажете тутманика с масло и покрийте с чиста кърпа.
Усуканият маслен тутманик със сирене е много вкусен.
Коментари