Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Усукан маслен тутманик със сирене

Усукан маслен тутманик със сирене

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Усукан маслен тутманик със сирене
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Това не е обикновен тутманик, това е тайно оръжие срещу безапетите и лошо настроение"

Необходими Продукти

  • мая - 20 г
  • яйца - 4 бр.
  • вода - 400 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л
  • брашно - около 1.2 кг
  • сирене - 300 г
  • масло - 50 г
  • олио - 100 мл
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладка вода със захарта. Разбийте яйцата с млякото, олиото и оцета. Пресейте брашното със солта.

Направете кладенче и изсипете яйчната смес и маята. Замесете меко тесто. Разделете го на 4 части. Разточете едната на тънка кора.

Намажете я с разтопено масло смесено с олио и я покрийте с втора разточена кора.

Пак я намажете с маслената смес и поръсете с натрошено сирене. Навийте на руло и го усучете. Завийте го на охлюв и го поставете в намаслена тава.

Така направете и с останалите две кори. Оставете да втаса, намажете го с разбито яйце и печете на 200 градуса около 40 минути.

Намажете тутманика с масло и покрийте с чиста кърпа.

Усуканият маслен тутманик със сирене е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Чудесно предложение! Браво!
27.07.2016 13:58