Ароматно пиде с извара

Monika IvanovaMonika IvanovaМастър Шеф44010643725
21/09/2016
"В кухнята се носи аромат на подправки и топъл, печен домашен хляб..."
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 451
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съставките за тестото се забъркват заедно докато се получи меко тесто. Грамажът може да варира до 50 г поради различните типове брашно. Добавяйте докато получите меко и почти не лепкаво тесто. Оставете купата с тестото покрита с кърпа за половин час на топло, а през това време подгответе плънката.

Смесвате продуктите за плънката, като от подправките може да сложите толкова, колкото вие самите обичате. Може да добавите и различни други билки и подправки, както и зелен лук.

Тестото се нарязва на две равни половини и се разточва на елипси, които притискате по краищата, така че да заприличат на лодки. Натиснете лодките в средата, за да се получи малко по-вдлъбнато място, където да сложите плънката.

Сложете ги на хартия за печене, загрейте фурната на 200 градуса и пренесете пидетата заедно с хартията най-долу във фурната. Оставете да се пекат 7 минути, след което ги прехвърлете на по-горно ниво и допечете докато придобият приятен загар.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар