Пълнозърнести солени бухти с плънка

21/09/2016
"Важно е децата да закусват, но още по-важно е те да се хранят здравословно!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо668
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с вилица. Добавя се киселото мляко с разбита в него сода за хляб, олиото, сол, захар. Бърка се с вилица, после се замесва средно меко тесто, ако е нужно се добавя още малко, за да не лепне. Оставя се да почине 10 минути.

През това време се нарязват кашкавалът и колбасът на малки кубчета. Тестото се разделя на две части. Разточва се всяка част на правоъгълник и с нож се реже на квадрати.

Върху всеки се поставя малко кубчета от колбас и кашкавал. Едната половина се прегъва и притиска с вилица, да се получи правоъгълник, но може и на триъгълник.

Загрява се олио в тиган, пържим солените бухти с плънка от двете страни на умерен котлон до зачервяване. Поднасяме гарнирани с кетчуп! Вкусна солена закуска!

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар