Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното със солта. Към него добавете яйцето, разтворената мая в млякото, захарта и мекото масло. Замесва се меко тесто. Месенето продължава около 20 минути. Оставя се да втаса докато удвои обема си.
През това време пригответе млечния крем. Сложете една част от млякото да заври заедно със захарта и ванилията. В купа разбийте жълтъците с нишестето и останалото мляко. Сипете сместа във врящото мляко.
Бъркайте непрекъснато докато се сгъсти. Свалете крема от котлона, покрийте го с фолио и оставете да се охлади.
Масата се поръсва с брашно. Слага се тестото и пак се поръсва. Разточете на правоъгълна кора (30х40 см).
Разпределете изстиналия крем и поръсете с шоколада, нарязан на парченца (може да използвате шоколад на капки). Завийте на стегнато руло и го нарежете на парчета (4-5 см).
Наредете рулцата изправени в намаслена тава. След като втаса, печете бриоша на 180 градуса около 40 минути. По желание може да направите глазура от пудра захар и лимонов сок.
Бриошът с крем и шоколад е готов.