Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Ароматен телешки език в масло

Ароматен телешки език в масло

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Ароматен телешки език в масло
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2
"Такова ароматно мезе за чудо и приказ трябва да бъде сервирано с най-доброто червено вино и консумирано само в добра компания!"

Необходими Продукти

  • телешки език - 350 г
  • масло - 70 г
  • дафинов лист - 1 - 2 листа
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете добре телешкия език.

Сварете в подсолена вода с дафинов лист, горещия език изплакнете със студена вода и го обелете.

Разтопете маслото на тиган и прибавете езика.

Запържете мезето за 1-2 мин. със сол, черен пипер и кимион на вкус, за да поеме от аромата им.

Ароматният телешки език в масло е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
510
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ne se Li beli. !!??
04.02.2023 08:49
1
Покажи всички подкоментари