Начин на приготвяне
В голяма тава пресявате брашното, поръсвате сухата мая и солта. Правете кладенче и чукате яйцето, сипвате хладката вода, малко захар /около една лъжица/ и олиото.
Замесвате тесто, което намазнявате и завивате в дълбока купа с кърпа или домакинско фолио. Когато удвои обема си, го разделяте на 3 или 4 - зависи колко форми имате за хлебчета и колко големи искате да бъдат.
Всяко топче разточвате на кора, мажете с олио и поръсвате с нарязани маслини и домашна чубрица. Навивате на руло и слагате в намазнена формичка или застлана със хартия за печене.
Нарязвате по желание отгоре и оставяте да втасат хлебчетата. Когато са готови, ги мажете, а ако не искате да имат загар като питка, ги оставяте така. Аз намазах с разбит жълтък и посипах със мак.
Пека ги в загрята фурна на 160 градуса за около 30 минути.