Селска постна питка

23/09/2018
"Като няма хляб, направете си тази постна селска питка, би казала Мария-Антоанета, ако беше родена у нас"
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо85 166
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресява се брашното в купа. Смесва се с бакпулверът и солта. Содата за хляб се разбърква в чашка с оцета, да шупне. Сипва се в брашното, добавя се олиото, хладката вода и се замесва средно меко тесто.

Покрива се с кърпа и оставяме да си почине за 10-15 минути. В намазана с олио тава тестото се разстила на питка с диаметър на тавата, в която ще се пече.

Отгоре се набожда с вилица. Печем в загрята фурна 180 градуса около 35 минути до зачеряване. Поднасяме топла питката поръсена с шарена сол. Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар