Начин на приготвяне
Използвах салам Dulano Ловджийски от Лидъл. Нужни ни са около 8-10 бр. Разрязвам ги на половина. Всяка половинка слагаме в кифла. Пресяваме брашното и си правим кладенче.
В него слагаме 1 яйце, солта, маята, захарта, олиото, айрана. Замесваме тесто. Оставаме тестити да втаса за 30 мин., покрито с кърпа. След като втаса тестото го делим на 4 части. Набрашняваме си масата.
Всяка част я разточваме с точилка на кръг и я режем на 4.Във всяка част слагаме по 1/2 парче салам. Навиваме кифлите. Нареждаме ги в тава покрита с хартия за печене. Оставяме ги да втасат за 30 мин.
В купичка разбиваме 1 жълтък и с четка мажем кифлите след като втасат. После поръсваме с бял сусам. Печем в загрята на 180 градуса фурна.