Начин на приготвяне
От изброените продукти замесете меко и еластично тесто. Оставете да втаса, докато удвои обема си. Отделете една средно голяма топка за среда на питката. Другото тесто разделете на 4 части.
Разточете една топка на кръгла кора. Намажете я с олио и върху нея сложете втора разточена кора.
Пак намажете с олио и така наредете всички кори, като последната не се намазва.
Разрежете всички кори на 8 триъгълника, като поне 2-3 пръста от външната страна, не го режете.
Взимате един лист от триъгълника и го обръщате навън. След това взимате следващия лист от същия триъгълник и го обръщате пак навън, но леко застъпвате другия триъгълник.Така правите с всички триъгълници.
След това продължавате с останалите, докато подредите цялата пита. В средата поставете отделената топка тесто.
Оставете питката да втаса, намажете с жълтък разбит с малко прясно мляко.
Подредете украсата от соленото тесто и печете на 200 градуса около 35 минути.
Сватбената пита за църква е готова.