Пирог

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Пирог
Снимка: Gergana Tsvetanova
2 / 7
23/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"След този ароматен пирог с богата плънка, няма да погледнете обикновените баници, обещаваме ви"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1 кг
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • олио - 4 - 5 с л
  • захар - 1 к л
  • сол - 1 ч л
  • вода - 450 - 500 мл хладка
  • За плънката
  • кайма - 250 г
  • колбас - 200 г мек
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 4 - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица
  • кашкавал - 300 г
  • гъби - 250 г
  • Още
  • олио - 150 мл за поръсване на корите
  • жълтъци - 1 бр. за намазване на печивото
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете меко тесто, покрийте с кърпа и оставете да втаса.

Пригответе плънката, като запържите каймата, колбаса, нарязания на дребно лук и чесън. Добавете настърганите домати и овкусете с подправките. Оставете да къкри на тих огън докато леко се сгъсти.

Втасалото тесто премесете отново, разделете на осем равни части, оформете на топчета всяко разточете с големината на тавата в която ще оформяте пирога. Когато всички кори са разточени, започнете да оформяте пирога.

На дъното на намаслена тава поставете една кора, поръсете с олио, сложете няколко лъжици от каймата, подредете тук-там гъби нарязани на филийки и поръсете с кашкавал, покрийте с втората кора.

Повторете тази процедура с останалите кори. Най-отгоре покрийте само с кора, подпъхнете крайщата, поръсете с олио и намажете с разбит жълтък. Печете пирога на 190 градуса за 40-45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: