Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Киш с праз и бекон

Киш с праз и бекон

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Киш с праз и бекон1 / 2
23/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • За тестото
  • масло - 125 г
  • брашно - 400 - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • захар - щипка
  • вода - 2 - 3 с.л. ледено студена
  • сол - 1 к л
  • За плънката
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • готварска сметана - 200 мл течна
  • бекон - 200 г
  • праз - 4 стръка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От маслото, яйцата, захарта, солта, водата и брашното се замесва тесто, завива се във фолио и се оставя в хладилника.

През това време се приготвя плънката, като беконът се нарязва на ситно и се запържва, при него се добавя ситно нарязания праз лук.

След като лукър омекне и се запържи се сваля от котлона и се овкусява със солта и черния пипер. Оставя се да изстине и се добавят разбитите яйца с брашното и сметаната.

Тестото се разточва, поставя се във форма за пай, върху него се излива плънката. Пече се на 180 градуса за 30-35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Апропо, добавих и малко мащерка за цвят и вкус...
18.11.2019 20:44
Христо Славейков
Христо Славейков
Страхотен Киш се получи! Аз добавих чушчица и кашкавал поръсих, въпрос на вкус!!!
18.11.2019 20:12