Начин на приготвяне
За тестото в купа пресейте брашното, добавете нарязаното на малки кубчета масло, солта и ледено студената вода, замесете еднородно тесто.
Увийте тестото в стреч фолио и го поставете във фризер за 15 минути. След което го разточете на тънка кора и поставете в тава, оформете борд.
Надупчете тестото с вилица, поставете отгоре лист хартия за печене и разпределете боб върху нея, печете за 15 минути в предварително нагрята на 200 градуса фурна.
Премахнете боба и листа хартия и допичате за още 5 минути, за да се изсуши дъното на киша.
За пълнежа настържете тиквичката на едро ренде, посолете и оставете настрани за 30 минути.
Отделно разбийте яйцата, прибавете сметаната, настърганото сирене и ситно нарязания копър, разбъркайте добре. Изстискайте тиквичката от сока и прибавете в сместа, разбъркайте отново до кремообразна смес.
Нарежете бекона на тънки ивици и го разпределете по дъното на киша, равномерно. Сипете сместа върху него и я разпределете.
Нарежете доматите на тънки филийки и ги подредете върху сместа.
Поставете тавата с оформения зеленчуков киш във фурната.
Печете киша с тиквички и бекон до готовност с лек златист загар.