Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хлебчета вързани на възел

Хлебчета вързани на възел

Хлебчета вързани на възел
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
24/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Вкусни, топли хлебчета със сирене за почивните дни!"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 - 4 ч.ч.
  • мая - 20 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 150 мл
  • кисело мляко - 200 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сирене - 200 г
  • сусам
  • маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладката вода със захарта и оставяме да се активира. После се сипва в средата на брашното в купа. Добавяме киселото мляко, олиото, солта и белтъка от яйцето, а жълтъкът е за намазване.

Замесва се меко тесто, което се оставя на топло да втаса 40 минути. От готовото тесто се късат топчета с големина на малка ябълка. Може да се разточи, но става и с ръце, като се сплесква на плоска питка.

Поставя се в края натрошено сирене и се навива питката на руло. Леко се разтяга като масур и се връзва на възел. Нареждат се хлебчетата в намазана с олио широка тава. Покриват се с кърпа да почиват за 20 минути и да удвоят обема си.

После се намазват с разбит с малко олио жълтък и се поръсват семена. Печем в умерено загрята фурна 180 градуса до зачервяване. Поднасяме топли!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: