Начин на приготвяне
Маята се разбърква в хладката вода със захарта и оставяме да се активира. После се сипва в средата на брашното в купа. Добавяме киселото мляко, олиото, солта и белтъка от яйцето, а жълтъкът е за намазване.
Замесва се меко тесто, което се оставя на топло да втаса 40 минути. От готовото тесто се късат топчета с големина на малка ябълка. Може да се разточи, но става и с ръце, като се сплесква на плоска питка.
Поставя се в края натрошено сирене и се навива питката на руло. Леко се разтяга като масур и се връзва на възел. Нареждат се хлебчетата в намазана с олио широка тава. Покриват се с кърпа да почиват за 20 минути и да удвоят обема си.
После се намазват с разбит с малко олио жълтък и се поръсват семена. Печем в умерено загрята фурна 180 градуса до зачервяване. Поднасяме топли!