Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хлебчета с квас на пара

Хлебчета с квас на пара

Хлебчета с квас на пара1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"За разлика от печения във фурна хляб, тези хлебчета с квас на пара стават отгоре лъскави и мекички, но също като него са пухкави и вкусни"

Необходими Продукти

  • брашно - 100 г микс пълнозърнесто с царевично 1/1
  • изворна вода - 75 г
  • квас - 80 г активен пълнозърнест
  • морска сол - щипка смляна
  • риган - 1 ч.л. сух
  • коприва - 1 с.л. сушена
  • семки - общо 20 г белен слънчоглед и тиквени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След смесване на тестото с кваса правим разпъване 3 пъти през 30-40 минути, като при второто разпъване прибаваяме солта и билките, а при третото - семената.

Оставяме да почине за 10-15 минути. Омесваме леко за оформяне - разделяме на 4 равни части и ги оставяме на стайна температура, покрити, да удвоят обема си.

Имайте предвид, че тестото с квас втасва по-бавно от това с мая.

Съдът за готвене на пара се загрява предварително. Дъното се покрива с мокро и намаслено отгоре памучно парче (това го видях на няколко места в Азия) или с хартия за печене.

Нареждат се внимателно хлебчетата (може да ги разделите с хартия). Пекат се около 20-25 минути (проверяваме ги).

За разлика от печения във фурна хляб, тези стават отгоре лъскави и мекички, но също като него са пухкави и вкусни!

Вижте още пухкави предложения за малки питки или питки за бургери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: