Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Невероятно вкусни гювечета с топено сирене

Невероятно вкусни гювечета с топено сирене

Невероятно вкусни гювечета с топено сирене
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вкусна идея за бърза вечеря, от която смятаме още сега да се възползваме"

Необходими Продукти

  • свински месо - 1 кг изрезки
  • шунка - 100 г
  • лук - 1 глава голяма
  • чушки - 2 бр. (червена и зелена)
  • гъби - 1 буркан
  • топено сирене - 1 кутийка
  • картофи - 800 г
  • олио
  • доматен сок - 1 бутилка домашен (може и доматено пюре)
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на ивици или кубчета. Лука на едри парчета с чушките.

В дълбок тиган запържвате месото като му сипете малко вода, когато изври водата прибавяте лука и чушката. Заедно пържите до омекване на лука.

Нарязвате на ивици, гъбите, шунката и топеното сирене.

В гювечетата първо разпределяте от месото, шунката, топеното сирене, гъбите, а доматения сок малко клоквате на котлона с чубрица и черен пипер. Добавяте и него по 5 с.л на гювече.

Картофите ги режете за пържене и ги изпържвате но не много, слагате и тях най-отгоре.

Печете във печката да се смесят вкусовете им, не много защото всичко в тях е готово.

Невероятно вкусните гювечета с топено сирене са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Илияна аз харесвам повече всичко да ми е готово защото така не остават воднисти гювечетата ако примерно сложиш повече сок и вода. А и по малко ти гори фурната ;)
25.09.2016 11:54
Илияна Димова
Илияна Димова
Много ми харесва идеята , продуктите да са почти готови , а после за кратко да се запекат за смесване на вкусове и аромати . Гювечета съм приготвяла , като слагам продуктите в суров вид, но така , ми харесва По-бързо и апетитно Благодаря
25.09.2016 11:39