Начин на приготвяне
Активира се натрошената мая в хладка вода заедно със захарта и се оставя да бухне. Сипва се в брашното и замесваме с останалите продукти меко еластично тесто, като от яйцата се отделя един жълтък за намазване отгоре на питката.
Покрива се с фолио и оставяме да втаса на топло за 40 минути. Готовото тесто разделяме на две части.
Всяка се разточва на правоъгълна кора, намазва се с меко масло и се поръсва с пълнка от натрошено сирене, нарязан на ситно кренвирш и парченца топено сирене. Навива се на руло. Така се оформя и останалото тесто.
От рулата се отрязват краищата и поставяме в средата на тавата, в която ще печем. После се режат триъгълници и се нареждат по края на тавата докато се напълни.
Оставя се тестото да бухне за втори път. Намазва се с разбит жълтък, поръсваме семена, ако желаем. Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност. Добър апетит!