Питки със сирене и масло

Христилияна ЛичеваХристилияна ЛичеваМастър Шеф346953506
26/09/2016
"Напук на десетките видове готови хлябове по магазините все по-често избираме да сложим на трапезата си нещо, което сме приготвили сами, като тези ароматни питки със сирене и масло "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 398
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Към киселото мляко се прибавя содата за хляб и се разбърква. Изчаква се да шупне и се изсипва при брашното.

Прибавя се солта, сиренето и яйцето. Разбърква се хубаво. Замесва се меко тесто. Ако е необходимо може да добавите още брашно.

Полученото тесто се разделя на малки топки. Те се редят в тава, която предварително е покрита със хартия за печене. По средата на всяка топка с пръст се прави дупка, в която се слага по малко масло.

Питките се пекат в предварително загрята фурна на 220 градуса. 20-тина минути и са готови. Малко преди да са готови може да сложите върху всяка питка по малко настърган кашкавал.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар