Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Питка с картофи и сирене

Питка с картофи и сирене

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Питка с картофи и сирене
Снимка: Христилияна Димитрова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"От съкровищницата с най-добрите рецепти на баба идва и тази рецепта за ароматна питка с картофи и сирене"

Необходими Продукти

  • брашно - около 3 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. хладко
  • мая - 25 г
  • олио - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • шарена сол - 1 ч.л.
  • сирене - 150 - 200 г
  • жълтъци - 1 бр. / за намазване /
  • картофи - 3 средни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и се рендосват на ренде. Брашното се пресява в по-дълбока купа. Във брашното се преви кладенче. В него се натрошава маята и се изсипва хладкото прясно мляко.

Добавят се и олиото, захарта, солта, шарената сол и сиренето. Разбърква се хубаво. Накрая се добавят и настърганите картофи. Замесва се меко тесто. Оставя се на топло да втаса за 20-30 минути.

След като втаса тестото се оформя на питка. Оставя се да втаса още 20- тина минути. Отгоре се помазва с един жълтък, малко вода и малко олио.

Поръсва се със сусам. Пече се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса, за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: