Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Оризови кюфтета»Оризови кюфтета с печени картофи

Оризови кюфтета с печени картофи

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Оризови кюфтета с печени картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Никога не заставайте между гладен вегетарианец и тези вкусни оризови кюфтенца"

Необходими Продукти

  • за кюфтетата
  • ориз - 2 ч.ч.
  • тиквички - 1 бр. малка
  • чесън - 2 скилидки
  • панировка - 1/2 пакетче, със сусам
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
  • куркума
  • кимион
  • за гарниране
  • картофи - 1 кг пресни
  • зехтин
  • сол
  • червен пипер
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се залива с вода. Оставя се да се кисне 2 часа. Изплаква се отново и се отцежда от течността. Задушава се на тих огън с малко зехтин заедно с нарязаната на дребни кубченца тиквичка.

Когато продуктите променят цвета си и омекнат добре, сместа се снема от огъня. Оставя се да изстине добре и се овкусява с подправки. След това от тях се оформят кюфтенца, които се овалват в панировка и се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се на 200 градуса около 20-30 минути. След това ги изваждаме и ги оставяме да се охладят.

Докато това стане, се заемаме с гарнитурата. За целта измиваме картофите на течаща вода, като ги изчеткваме добре. След това ги нарязваме на шайби, без да ги белим, и ги разпределяме върху хартия за печене в тавичка. Поръсваме ги със зехтин и подправки. Печем в загрята на 200 градуса фурна около 40 минути. С тях гарнираме охладените кюфтенца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: