Начин на приготвяне
Оризът се измива и се залива с вода. Оставя се да се кисне 2 часа. Изплаква се отново и се отцежда от течността. Задушава се на тих огън с малко зехтин заедно с нарязаната на дребни кубченца тиквичка.
Когато продуктите променят цвета си и омекнат добре, сместа се снема от огъня. Оставя се да изстине добре и се овкусява с подправки. След това от тях се оформят кюфтенца, които се овалват в панировка и се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се на 200 градуса около 20-30 минути. След това ги изваждаме и ги оставяме да се охладят.
Докато това стане, се заемаме с гарнитурата. За целта измиваме картофите на течаща вода, като ги изчеткваме добре. След това ги нарязваме на шайби, без да ги белим, и ги разпределяме върху хартия за печене в тавичка. Поръсваме ги със зехтин и подправки. Печем в загрята на 200 градуса фурна около 40 минути. С тях гарнираме охладените кюфтенца.