Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Задушени патешки сърца в масло и бяло вино

Задушени патешки сърца в масло и бяло вино

Задушени патешки сърца в масло и бяло вино
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Докато патешките сърчица се задушат, бялото вино ще се изстуди! Остава само да им се насладите"

Необходими Продукти

  • патешки сърца - 300 г
  • масло - 100 г
  • бяло вино - 1 /2 ч.ч.
  • соев сос - светъл
  • сол
  • черен пипер
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патешките сърца и ги срежете по средата. Покрийте ги със студена вода и ги оставете, за да се отцедят от кръвта.

Изплакнете сърцата с чиста вода и ги мариновайте с виното и соев сос. Оставете ги за около 30 минути, за да си поемат от маринатата. Отцедете ги.

Разтопете маслото в подходящ съд на котлона и добавете сърцата. Поръсете отново със соев сос. Задушете ги, докато омекнат, като разбърквате, за да не загорят.

Готовите сърца овкусете със сол и черен пипер. Гарнирайте мезето с лимон.

Задушените патешки сърца в масло и бяло вино са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: