Истински домашен кашкавал

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
107
741
239
417
2
28/09/2017
"Лесна за изпълнение с и много впечатляващ резултат рецепта за домашен кашкавал "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции650
Сготви+1 точка
34 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо129 423
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена34

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 5 литра (домашно)
  • сол - 5 с.л
  • лимонена киселина - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме млякото. След като започне да завира прибавяме солта.

Прибавяме лимонената киселина и бъркаме непрекъснато, докато течността започне да става на парцали и жълта.

Изсипваме течността в предварително намокрена тензухена торбичка.

Притискаме домашния кашкавал да се поизцеди за 2 часа и прибираме в хладилник.

Рейтинг

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Иванова
Иванова
18.10.2017 18:11
Това не е кашкавал.
6
0
Ginka Angelova
Ginka Angelova
25.09.2017 22:13
Това не е кашкавал ,нищо общо с технологията за правене на кашкавал !
9
1
Фати Камберова
Естественно колкото повече отлежава по-хубав става, но може да се консумира и веднага, пак е вкусен.
9
1
Потребител#181343
Колко горе-долу като количество се получава? Половин килограм или по-малко?
4
0