Ароматен сладкиш с канела, мед и ябълки

29/09/2016
"Сладкиш с аромат на канела, мед и ябълки - уникално вкусен "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 370
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 4 с. л.
  • мед - 2 с. л.
  • канела - 1 ч. л.
  • олио - 5 с. л.
  • бакпулвер - 1 ч. л.
  • вода - 3 с. л.
  • лешници - 10 бр. начукани
  • ябълки - 3 бр.
  • пълнозърнесто брашно - 1 водна чаша
  • пудра захар - 1 с. л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта и меда, аз бърках с телена бъркалка докато захарта и медът се разтопят. Добавя се олиото, вода, канела.

Ябълките се обелват и настъргват на ренде, отцеждат се от сока, сокът се изпива, а те се прибавят в яйчената смес. Разбърква се добре с вилица. Накрая прибавям пълнозърнесто брашно с бакпулвера, отново се разбърква на гъста лепкава каша.

Във форма върху хартия за печене сипваме сместа и с лъжица се заравнява. Отгоре се поръсва с начукани лешници, но може и с орехови ядки. Печем в загрята фурна с вентилатор 170 градуса до суха клечка.

Изважда се и оставяме да се охлади. Поръсваме с пудра захар и сервираме нарязан на парченца за любимите си хора. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
29.09.2016 13:51
Аромат на домашен уют!
0
0