Джинджифилови бисквити

gerganagergana
Новак
169227
Джинджифилови бисквити
Снимка: gergana
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
33 мин.
Порции
4
"Хрупкави джинджифилови бисквити, чудесно допълнение към сутрешното или следобедното кафе"

Необходими Продукти

  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • мед - 2/3 ч.чаша
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л
  • джинджифил - 2 ч.л. сух
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното заедно с бакпулвера, содата, джинджифила и канелата. Слагаме меда и маслото да се разтопят на водна баня.

Разбиваме ги с яйцето и към тази течна смес добавяме сместа с брашното малко по малко. Получава се маслено тесто.

Разточваме тестото на блат около 3 мм и изрязваме бисквити с желаната от нас форма.

Нареждаме в тава с хартия за печене и печем в загрята на 180 градуса фурна за 7-8 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: