Гювечета с наденички, картофи и сирене

МариянаМариянаМастър Шеф7242616056
01/10/2016
"Вкусотия с наденички, картофи и сирене, която приготвяме само за най-близките си хора "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 813
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 2 бр. големи
  • наденички - 2 ½ бр.
  • доматен сок - 2 ч.ч. от бутилка
  • масло - 2 ч.л.
  • чубрица - 2 щипки ронена
  • сирене - 250 г
  • олио - 1/2 ч.ч. за пържене на картофите и наденичката
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето го нарязваме на парчета. Наденички ги нарязваме на шайби. Картофите ги обелваме и ги нарязваме на шайби и после на половинки.

Измиваме картофите. Подготвяме си 2 бр. гювечета и на дъното слагам по ½ ч.ч. доматен сок във всяко. Загряваме си олиото в подходящ тиган и позапържваме леко наденицата. Наденичките са от Лидъл, тип варено пушени на Пикок.

Вадя наденичките и ги отцеждам върху салфетка. Много леко изпържвам и картофите и ги отцеждам също на салфетка.На дъното върху доматеният сок слагам от сиренето, после от наденичките, следват картофките и накрая пак сирене. Леко ги пържа, защото допълнително ще се пекат в гювечетата.

Продуктите ги разпределям по равно в двете гювечета. Поливам с по ½ доматен сок във всяко гювече. Поръсвам с ронена суха чубрица. Най-накрая слагам във всяко гювече по 1 ч.л. масло на парченца. Захлюпваме с капачетата.

Слагаме ги във фурната и печем на 200 градуса, без да сме загрявали фурната. Като станат почти готови, ги вадя и чуквам отгоре по едно яйце и пак пека без капачетата до готовност.

Да ви е сладко! Хапваме с препечен хляб.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар