Начин на приготвяне
Сиренето го нарязваме на парчета. Наденички ги нарязваме на шайби. Картофите ги обелваме и ги нарязваме на шайби и после на половинки.
Измиваме картофите. Подготвяме си 2 бр. гювечета и на дъното слагам по ½ ч.ч. доматен сок във всяко. Загряваме си олиото в подходящ тиган и позапържваме леко наденицата. Наденичките са от Лидъл, тип варено пушени на Пикок.
Вадя наденичките и ги отцеждам върху салфетка. Много леко изпържвам и картофите и ги отцеждам също на салфетка.На дъното върху доматеният сок слагам от сиренето, после от наденичките, следват картофките и накрая пак сирене. Леко ги пържа, защото допълнително ще се пекат в гювечетата.
Продуктите ги разпределям по равно в двете гювечета. Поливам с по ½ доматен сок във всяко гювече. Поръсвам с ронена суха чубрица. Най-накрая слагам във всяко гювече по 1 ч.л. масло на парченца. Захлюпваме с капачетата.
Слагаме ги във фурната и печем на 200 градуса, без да сме загрявали фурната. Като станат почти готови, ги вадя и чуквам отгоре по едно яйце и пак пека без капачетата до готовност.
Да ви е сладко! Хапваме с препечен хляб.