Скумрия пълнена с лимон на фурна

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
13/12/2011
"Ястие, което не изисква кулинарни подвизи, а само сговорна дружина, за да го изяде "
Приготвяне70 мин.
Готвене35 мин.
Общо105 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо37 746
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете 7 лимона от кората семките и белите ципи, за да остане само жълтата част на плода. Пасирайте я заедно с чесъна, маслото, зехтина, копъра, пармезана и захарта.

С тази паста намажете обилно от вътре и вън осолената и поръсена с черен пипер скумрия. Оставете да престои 1 час, направо в тавата за печене.

След това сложете във всяка скумрия резенчета от осмия лимон, полейте я с бялото вино и сложете да се пече в умерено загряна фурна под фолио. Накрая махнете фолиото и я доопечете до приятен загар.

Рейтинг

5 6
4 10
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Иво
Иво
21.04.2015 16:55
значи ако няма 12-13 необходими продукта, скумрията няма да стане! и не само тя, ами всяко едно друго ястие, чудя се какво да добавя когато пържа яйца, че де стигна заветната бройка
3
0
Лана
Лана
16.05.2012 23:40
около 30 минути с фолио и после към десет докато се позачерви
2
0
сашко
сашко
16.05.2012 18:43
Не ми е ясна рецептата първо пише 4 лимона после станаха 8 колко време се пече с фолиото не разбрах
5
0