Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Уникално сочни пържолки със сирене

Уникално сочни пържолки със сирене

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Уникално сочни пържолки със сирене
Снимка: Сия Рибагина
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Шок рецепта!!! Тези пържолки са истинско изкушение за любителите месари. Ние вече тичаме към магазина за още месо, вижте защо.."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг врат, котлет или филе
  • прясно мляко - 500 мл
  • лук - 1 глава кромид
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • кимион - 1/2 ч.л
  • топено сирене - 200 г за мазане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на пържоли, сложете в плик и начукайте, за да ги изтъните. Почистете и нарежете малка глава кромид лук на дребно.

В купа сипете млякото, сложете лука, подправете с малко пипер и кимион и сложете пържолите. Покрийте и оставете в хладилник да се мариноват за няколко часа, като периодично ги обръщате, така че всяка пържола да се маринова добре.

Преди печене извадете месото, отцедете от течността и махнете остатъците от лук, които са полепнали по месото. Оставете пържолките в чиния за 30 минути на стайна температура. Поръсете всяка пържола с едро смлян черен пипер, сол и малко кимион. С ръка разтрийте месото, така че подправките да се набият в месото.

Вземете топеното сирене и намажете с него всяко парче месо, но само от едната страна. Вземете плик за печене и сложете в него пържолите, завържете и сложете в тавичка.

Задушавайте месото на 180 градуса за 45 минути, след което извадете тавичката, отрежете плика и го разтворете леко, колкото да се открие месото. Върнете тавата във фурната до запичане и придобиване на приятен цвят на месото за около 10-15 минути.

За любителите на пикантния вкус може да овкусите пържолите преди печене с щипка лют пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: