Рибена супа от треска

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Рибена супа от треска2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • треска - 500 г сушена, може и 600 г прясна
  • праз - 1 стрък
  • картофи - 3 броя
  • олио - 40 - 50 мл
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • копър - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете сушената треска за 1 нощ във 1, 2 л вода, след което я залейте със студена вода и я сложете да се вари за 15 минути, като добавите нарязания лук.

Извадете рибата и я намачкайте с вилица или накъсайте на парченца.

Запържете накълцания праз и чесън в олиото, добавете нарязаните на кубчета картофи и долейте с малко рибен бульон.

Сложете сол и черен пипер и щом всичко омекне, пасирайте. Долейте останалия рибен бульон и парченцата риба.

Оставете да поври за 5 минути, свалете от котлона и поднесете горещa, поръсена обилно с накълцан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: