Рибена чорба от треска

Рибена чорба от треска
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
37 мин.
Порции
4
"Хайде да видим кой ще приготви по-вкусна рибена чорбичка"

Необходими Продукти

  • треска - 200 г чисто филе
  • сол
  • черен пипер
  • девесил
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/2 стрък
  • картофи - 2 бр.
  • скариди - 6 бр. само главите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте рибата и я сложете в тенджера с вода.

Добавете главите от скариди и оставете да заври.

Намалете котлона и варете 15-20 минути. Извадете рибата и прецедете бульона. Накъсайте я на малки парчета.

В друга тенджера запържете лука, моркова и целината, нарязани на дребно.

Добавете картофа, нарязан на малки кубчета, а след няколко минути налейте и бялото вино.

Изчакайте малко и добавете бульона.

Сложете подправките и варете ароматната рибена чорба до готовност на зеленчуците.

Малко преди да изключите, добавете рибата.

Изключете и сервирайте рибена чорба от треска топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: