Погача с мак

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120525
04/10/2016
"Универсално тесто за вкусна погача, с която да блеснете пред близките си "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо719
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете млякото леко и разчупете кубчето мая в него, добавете захарта и лъжица брашно. Разбъркайте и оставете за 15 минути да шупне. Пресейте 800 г от брашното, останалото оставете за доомесване.

Направете кладенче в брашното и сложете две яйца и белтъка от третото, сол, разтопеното масло и киселото мляко. Замесете тесто като добавяте и от шупналата мая до пълното ѝ усвояване и образуване на гладко хомогенно тесто. Покрийте с чиста кърпа или домакинско фолио и оставете на топло да втаса и удвои обема си.

Готовото тесто оформете по желание. В случая разделих на три равни части, оформих на топки. Сложих едната топка в намазана с олио тава.

Втората и третата топки разточих на кори, разрязах на кръст, след това на триъгълници и всеки оформих на кифличка, които подредих около топката в средата на тавата. Ако ви останат от кифличките размесете ги отново и оформете топченца, с които запълнете празните места в тавата.

Намажете с останалия жълтък и покрийте и оставете да втаса за още 30 мин. Поръсете с мак и сусам по желание и сложете във фурната на 160 градуса за около 45-50мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар