Начин на приготвяне
Почистваме фасула. Накисваме го да престои една нощ покрит с вода в тенджера. След това изхвърляме водата. В тенджера наливаме чиста вода, прехвърляме фасула. Слагаме да се вари и като заври изхвърляме водата.
Наливаме отново вода, така че да е много над фасула. Оставяме го да къкри. Почистваме моркова и го нарязваме на много ситно. Почистваме чушката от семки и дръжка, нарязваме го на дребно. Белим домата и го режем на ситно. Магданоза го нарязваме на ситно.
Почистваме лука и го нарязваме на ситно. В тиган слагаме малко олио и запържваме леко зеленчуците, без нарязаните на дребно домати. Разбъркваме и го дърпаме. Като поомекне фасулът, прибавяме всички зеленчуци от тигана и пак оставяме да ври на бавен огън. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Добавяме чубрица и магданоза. Почти като е готов прибавяме доматите и пак оставяме да ври. Правим си запръжка от брашно и червен сладък пипер. В тиган слагаме малко олио да загрее, добавяме червения пипер и бъркаме. Добавяме брашното и пак се разбърква.
След това към запръжката се слага малко от течността, докато стане хомогенна смес. Добавяме я към фасула. Разбъркваме. На наденичките правим резки през средата, после ги режем на половинки. В отделен тиган преди това в олио запържваме наденичките. Слагаме наденичките да поврят във фасула.