Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Фасул със зеленчуци и чили сос

Фасул със зеленчуци и чили сос

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
03/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Става ли дума за боб с наденица - да знаете, че трябва да приготвите двойни порции - толкова е вкусно!"

Необходими Продукти

  • боб - 250 - 300 г
  • лук - 3 бр.
  • люти чушки - 2 бр.
  • зехтин - 3 супени лъжици
  • доматен сок - 2 ч.чаши
  • тиквички - 2 бр.
  • царевица - 100 г сварена
  • наденица - 250 г пушена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чили сос - на вкус
  • магданоз - на вкус пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме фасула за няколко часа преди готвене. Отцеждаме от водата, наливаме чиста вода и сваряваме до пълна готовност. В тенджера наливаме зехтина и в него изпържваме ситно нарязаните лук, чесън и нарязаните на колелца тиквички и наденица.

Прибавяме и почистените и нарязани ситно лютиви чушки. Заливаме с доматения сок и добавяме добре отцедения сварен фасул. Слагаме отцедената царевица, доливаме вода и оставяме да се вари, докато ястието остане на мазнина.

Няколко минути преди да снемем от котлона, подправяме със сол, черен пипер и чили сос на вкус. Варим още няколко минути и сервираме ястието, поръсено с нарязан ситно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: