Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Летен борш с пресни зеленчуци

Летен борш с пресни зеленчуци

Летен борш с пресни зеленчуци
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
16/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Борш може да ядете по-всяко време на годината, но най-вкусен е лятото, когато е приготвен с най-свежите зеленчуци от градината"

Необходими Продукти

  • зеле - 1/3 от зелката
  • лук - 1 малка глава
  • картофи - 3 - 4 бр. пресни
  • моркови - 1 бр.
  • грах - 1 шепа пресен
  • домати - 1 бр.
  • целина
  • магданоз
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното зеле се почиства от външните листа и се отрязва парче. Нарязва се на ленти.

В тенджерка се загрява олио задушаваме ситно нарязан лук, кубчета от обелен морков и нарязани пресни картофи. Готви се за за кратко и добавяме ситно нарязан домат без семената.

Бульонът се разтваря в гореща вода и с него заливаме зеленчуците, долива се още вода да достигне до литър и половина.

Щом заври се добавя прясното зеле и грах. Поръсва се със сол на вкус, готви се докато омекнат зеленчуците.

Накрая се прибавя ситно нарязан пресен магданоз, целина и щипка черен пипер. Застройка не се прави, може да сервирате с лъжица сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Ееее, Вили, това си е една зеленчукова супа. Много работи липсват за да е борш. Няма го цвеклото, а то е една от най-важните съставки , дафинов лист, оцет, малко захар и накрая за разкош с.л. сметана. Затова и така гласувах. Нищо лошо няма в тази лятна супичка, но не е и борш, смятам, че знаеш.
16.06.2017 12:43