Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с прясно зеле и лимонтузу

Свинско с прясно зеле и лимонтузу

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1528762332
Свинско с прясно зеле и лимонтузу
Снимка: Зори
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"В сезона на зелките често-често приготвяме свинско с прясно зеле. Опитайте и ще разберете защо това е любимото ястие на семейството ни"

Необходими Продукти

  • зеле - 2 кг прясно
  • свинско месо - 1 кг
  • домати
  • сол
  • олио
  • червен пипер
  • лимонтузу
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се измива, нарязва се и се посолява. Стрива се с ръце, за да се овкуси и намали обема си.

Месото се измива, нарязва се на парчета и се запържва в олиото, долива му се вода да се свари. След това се добавя зелето. Бърка се и се внимава да не загори.

Ако е необходимо се долива вода. Като се свари, се добавят доматите и лимонтузуто, разтворено с малко вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: