Понички за ченгета

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Понички за ченгета
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
05/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Пухкави меки понички, любими на цялото ни семейство, както и на ченгетата!"

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г
  • сол - 1 ч.л.
  • пудра захар - 60 г
  • масло - 100 г меко
  • мая - 7 г
  • прясно мляо - 130 мл
  • вода - 130 мл топла
  • яйце - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте 500 г от брашното и направете кладенче. Разтворете маята в топлата вода и разбъркайте.

В кладенчето сложете солта, пудрата захар, ванилията, мекото масло и яйцето. Сипете млякото и замесете тестото, като го редувате с маята. Месете до получаване на гладко тесто, ако е необходимо, добавете още вода или брашно, на мен ми бяха необходимо още около 200 г за доомесването.

Покрийте тестото и оставете за час да удвои обема си. Разделете тестото на две части, разточете ги на кори с дебелина около 1см. От тези кори с чашка или малък ринг изрежете кръгове, поръсете с малко брашно и оставете да втасат за още 20 мин, те трябва видимо да се надигнат.

Загрейте олио в тиган за пържене на маслена баня.

Изпържете тестените кръгчета, като предварително ги изтръсквате от излишното брашно. Пържете на средна температура, за да могат да се изпържат равномерно отвътре и отвън.

С изрезките от тестото направете още, като ги съедините и омесите, след това разточите отново и направите нови кръгчета.

Готовите понички отцедете на домакинска хартия и поръсете с пудра захар.

По желание може да потопите едната им страна в разтопен шоколад или с пош да ги напълните с крем по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
58
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

цветослава киркова
цветослава киркова
Изглеждат ужасно примамливо, уникални са.
05.10.2016 10:19
1