Начин на приготвяне
Ако се нуждаете от нещо бързичко, което да спретнете за закуска на вашето семейство, тези мързеливи понички са едно много добро решение.
Чукнете яйцата в купа и ги разбийте с щипка сол. Добавете киселото мляко, разбъркайте и сипете брашното с бакпулвера.
С дървена лъжица или телена бъркалка бъркайте, за да няма сместа бучки. Добавете толкова брашно, че да получите тесто за понички, което е малко по-гъсто от кексово.
Загрейте си олиото на умерен до силен огън, например една-две степени под максималната. Имайте предвид, че ако огънят е по-силен, домашните понички изгарят отгоре, но отвътре могат да останат леко сурови.
При недостатъчно силен огън пък се напояват с повече от необходимата мазнина. Затова е препоръчително да ги наблюдавате и улучите точната температура.
С лъжица вземете от сместа, пуснете в олиото и пържете поничките до златисто от двете страни.
Поръсете готовите с пудра захар или с любимия ви топинг и поднесете.
Добър апетит!