Ябълкови понички

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Ябълкови понички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Понички, но не какви да е, а ябълкови - вкусни, като библейско изкушение"

Необходими Продукти

  • брашно - 225 г
  • захар - 50 г
  • масло - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • лимони - настъргана лимонова кора
  • сметана - 6 с.л.
  • коняк - 5 с.л.
  • ябълки - 6 броя
  • пудра захар
  • канела
  • сладко - от череши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и с помощта на тел го разбийте с яйцата и захарта.

Добавете солта, лимоновата кора, брашното, сметаната и коняка и разбивайте до получаване на хомогенна смес.

Ябълките се почистват от семките с помощта на специален уред без да се разрязват. Нарежете ги на колелца дебели около 1 см.

Загрейте олио в голяма тенджера до 180 градуса. Всяко кръгче ябълка се потапя добре в тестото с вилица и внимателно се пуска в сгорещеното олио.

Поничките се запържват до златисто от двете страни, като внимателно се обръщат с решетъчна лъжица.

Готовите ябълкови понички отцедете върху хартия.

Смесете канела и пудра захар и поръсете поничките и ги сервирайте със сладко от череши.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за казанлъшки понички или понички на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Vildan Ahmedova
Vildan Ahmedova
Обожавам тези понички, аз бих им добавила кафява захар вместо пудра захар, само че трябва да се добави докато са топли. Стават чудесни
02.08.2016 17:23
няма име
няма име
Бла-бла..ябълкови понички. Просто панирани ябълки...
04.08.2013 13:43
1
31731
31731
На снимката не са американски палачинки! Някои от нас дори са си и правили американски палачинки и имат нагледен пример, че не изглеждат точно така. Тези бухти са една от любимите на семейството ми рецепти:)
10.04.2012 10:00
1
Ема
Ема
Много хубаво, но да сме акуратни- на снимката повече приличат на американски палачинки, гледали сме ги по филмите.
09.04.2012 19:31