Пролетна супа с манатарки, ориз и поширани яйца

05/10/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
"Отворете широко вратата и поканете пролетта на трапезата си с тази ароматна пролетна супа с манатарки, ориз и поширани яйца "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо484
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете копривата за няколко минути в 600-700 мл вода.

Нарежете лука, чесъна и моркова на ситно. Задушете ги в малко мазнина. Прибавете нарязаните на кубчета картофи. След като се позапържат, налейте бульона от копривата.

Оставете да поври малко и добавете манатарките, сухата чушка (натрошена) и ориза. Към края добавете копривата, доматения сок и подправките.

След 4-5 минути внимателно чукнете яйцата в супата. Свалете от котлона, след като се забулят яйцата. Сервирайте супата гореща, като всяка порция трябва да съдържа поширано яйце и лъжица заквасена сметана.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар