Начин на приготвяне
Оризът се сварява според указанията на опаковката - за около 20- 25 мин.
В съд за готвене с капак загряваме зехтина. Когато е готов, в него леко се запържват лукът и чесънът, нарязани на ситно. Добавя се брашното, което също се запържва за около минута.
Към сместа се прибавят виното, лимоновият сок, дафиновия лист, сол и черен пипер на вкус. Сместа се оставя да къкри за около пет минути под капак.
След това в съда се слагат мидите и се варят, докато се отворят. След като оризът е готов, се обърква добре с маслото и се разпределя в чинии.
Мидите могат да се сложат цели върху ориза, но аз ги почистих и сложих само месото.
Когато ги почистите и месото е върху ориза, добавяте от соса и поднасяте.