Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Черен ориз с миди

Черен ориз с миди

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367782018132
Черен ориз с миди1 / 2
06/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Черен ориз с миди - ястие, създадено да впечатлява"

Необходими Продукти

  • ориз - 500 г
  • миди - 1 кг
  • сол - 3 щипки
  • бяло вино - 120 мл
  • черен пипер - 1 щипка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • масло - 50 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява според указанията на опаковката - за около 20- 25 мин.

В съд за готвене с капак загряваме зехтина. Когато е готов, в него леко се запържват лукът и чесънът, нарязани на ситно. Добавя се брашното, което също се запържва за около минута.

Към сместа се прибавят виното, лимоновият сок, дафиновия лист, сол и черен пипер на вкус. Сместа се оставя да къкри за около пет минути под капак.

След това в съда се слагат мидите и се варят, докато се отворят. След като оризът е готов, се обърква добре с маслото и се разпределя в чинии.

Мидите могат да се сложат цели върху ориза, но аз ги почистих и сложих само месото.

Когато ги почистите и месото е върху ориза, добавяте от соса и поднасяте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: