Домашен петел с кисело зеле

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
4k
5
06/10/2016
"Да приготвиш пиле със зеле е класика, но нищо не може да се сравни с вкуса на домашен петел с кисело зеле. А за разкош прибавете и ориз "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 719
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Домашният петел се измива и раздробява на порции.

В тенджера с повече олио се запържват отделните парчета месо.

Киселото зеле нарязвате на средно едро и слагате при месото, като добавяте една лъжица червен пипер.

Доливате с вода и оставяте на тих огън да ври, като капакът е захлупен или леко притворен, за да не извира водата, защото петелът е с по-стегнато месо и трябва да се свари хубаво на бавен огън.

Когато пробвате и месото се къса, добавяте измития ориз и по желание - сушена червена люта чушка. когато се свари оризът изключвате и имате една вкусна манджа с домашен петел.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар