Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пълнени пилешки бутчета с гъби

Пълнени пилешки бутчета с гъби

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пълнени пилешки бутчета с гъби
Снимка: Добринка Петкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Малко сръчност и търпение ви гарантират ароматно ястие, с което ще впечатлите дори и най-капризните гости"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 12 бр., парти
  • гъби - 150 - 200 г
  • лук - 1 глава
  • кашкавал - 150 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свалете внимателно кожата на бутчетата, като срежете костта, без да я махате от кожата.

Свалете месото и го нарежете на ситно. Към него добавете нарязаните на дребно гъби, лук и настъргания кашкавал.

Добавете подправки по избор и с получената смес напълнете кожите.

Закрепете отворите с клечка за зъби и ги подредете в тавичка. Поръсете ги със сол, червен пипер и къри.

Отгоре ги полейте с малко олио и печете на 180 градуса около 1 час.

Пълнените пилешки бутчета с гъби са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: