Ориз с пилешко на котлон

06/10/2016
"С това неустоимо предложение за ориз с пилешко на котлон ще нахраните вкусно цялото семейство "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
ПорцииОколо 10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 454
  • Преглеждания за месеца1112
  • Преглеждания за седмицата141
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр
  • лук - 2 глави
  • морков - 1
  • доматено пюре - 6 с.л.
  • ориз - 1 купичка
  • вода - 4 купички
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • чубрица
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се обезкостяват и се маха кожата. Месото се нарязва на малки хапки и заедно с нарязания лук и рендосания морков се запържват. Добавя се оризът и периодично се разбърква.

Щом оризът промени цвета си, се слага червеният-, черният пипер, чубрицата и солта. Разбърква се и се прехвърля в широка тенджера.

Налива се горещата вода и се добавя доматеното пюре. Разбърква се и се слага на котлона на най-силната степен.

Десет минути след завирането котлонът се изключва и тенджерата се затваря с капак.

До половин час оризът си дърпа водата. Поръсва се с пресен магданоз!

Вкъщи не харесваме сух ориз и често го приготвям по този начин! подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Georgi
Georgi
31.01.2019 13:02
Trqbva da se probva pozdravi
0
0
Потребител#215390
Мерси за рецептата ще я пробвам
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв