Ориз с пилешко на котлон

Ориз с пилешко на котлон
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
22/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"С това неустоимо предложение за ориз с пилешко на котлон ще нахраните вкусно цялото семейство"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1
  • доматено пюре - 6 с.л.
  • ориз - 1 купичка
  • вода - 4 купички
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • чубрица
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се обезкостяват и се маха кожата. Месото се нарязва на малки хапки и заедно с нарязания лук и рендосания морков се запържват. Добавя се оризът и периодично се разбърква.

Щом оризът промени цвета си, се слага червеният-, черният пипер, чубрицата и солта. Разбърква се и се прехвърля в широка тенджера.

Налива се горещата вода и се добавя доматеното пюре. Разбърква се и се слага на котлона на силната степен.

Десет минути след завирането котлонът се изключва и тенджерата се затваря с капак, за да се задуши.

До половин час оризът си дърпа водата.

Поръсвате готвото пиле с ориз с пресен магданоз!

Вкъщи не харесваме сух ориз и често го приготвям по този начин - получава се сочен ориз с пилешко и зеленчуци!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоян Савов
Стоян Савов
Защо освен тенджерата, трябва да се мие и тиган? А не може ли всичко да бъде запържено направо в тенджерата? Питам заради един приятел, де )) Да не говорим пък, че всичко може да бъде сготвено и в тигана, просто се добавя по-малко вода, но пък по-начесто... Иначе се получи много добре, но вместо бутчета сложих филе; и вместо тиган и тенджера, след това мих само тенджера ))) Наздраве от един заклет ерген!
08.01.2020 12:52
1
1
Georgi
Georgi
Trqbva da se probva pozdravi
31.01.2019 13:02
2
1
Потребител#215390
Потребител#215390
Мерси за рецептата ще я пробвам
26.09.2018 16:47
1