Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Чорба със свинско и зеленчуци

Чорба със свинско и зеленчуци

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"С такава вкусна супа със свинско бихме обядвали, закусвали и вечеряли, честна дума"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г плешка
  • картофи - 3 бр.
  • чушки - 1 бр. червени
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • целина - 1/2 стрък стъбла
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - 1 щипка суха
  • магданоз - няколко стръка
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонтузу - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки късчета и сложете във тенджера под налягане с малко сол да се свари за 20 мин.

Почистете зеленчуците и нарежете лука и моркова на дребно, целината на - полумесеци, картофите - на малки кубчета, а чушката - на по едри парчета.

Сложете зехтина в тиган на котлона и загрейте. Добавете лука, морковите и картофите. Запържете за 5-6 мин, след това добавете целината и чушката. Разбъркайте и пържете още 3 мин.

Отцедете месото от бульона и го сложете в тигана, подправете със сол, черен пипер и мащерка.

Сипете бульона в тенджера и оставете да кипне. Добавете цялата смес от тигана в бульона и разбъркайте.

Оставете чорбата да поври 20 мин, сложете лимонената киселина, разбъркайте и махнете от котлона.

Накрая поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Наистина стана вкусна чорба!
27.02.2023 22:59
1
Veselina
Veselina
Пълна с витамини. Страхотно изглежда, много апетитна.
07.10.2016 11:56
1