Начин на приготвяне
От филето оформете тънки пържоли.
В купа смесете сиренето и бланширания спанак. Разбъркайте добре, разпределете сместа върху филетата и ги навийте на рулца. Поръсете със сол и черен пипер и ги оваляйте ги в яйце, брашно и пак яйце.
Изпържете ги в сгорещена мазнина. Извадете и ги наредете в тава.
Смесете в купа сухата супа, 300 мл вода и сметаната. Разбъркайте добре и залейте ролетата. Сложете във фурната и печете на 200 градуса за около 20 минути. През това време пригответе гарнитурата.
Запържете лука, моркова и ориза в малко мазнина. Налейте вода и оставете да се готви, докато омекне оризът и водата се усвои. Накрая добавете граха и царевицата (замразени).
Прибавете подправките и след няколко минути свалете от котлона.
Сервирайте руладините със задушените зеленчуци и по желание панирана филия.
Пилешките ролета с крема сирене и спанак са готови.