gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ориз на Фурна»Лозови сармички с ориз и кайма на фурна

Лозови сармички с ориз и кайма на фурна

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
3642k8101k5
Лозови сармички с ориз и кайма на фурна
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
08/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
"Най-вкусните лозови сармички, ако не вярвате - опитайте!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно лука и го запържваме до златисто в сгорещеното олио.

В купа слагаме каймата, в която наливаме мъничко вода (около 100 мл. студена) и я разбиваме на каша, след което я добавяме към лука.

Пържим при непрекъснато бъркане, така че каймата да стане на трохи. Когато това се получи добавяме ориза и настъргания на ренде домат. Задушаваме 2-3 минути и добавяме подправките - черния пипер, куркумата, магданоза и копъра нарязани на дребно и сол на вкус.

Сваляме от огъня и вземаме едно листо. С чаена лъжичка гребваме от сместа, слагаме върху листото и го загъваме, като се стараем да оформим продълговата и стегната сармичка.

Поставяме я в тавичка и продължаваме да правим сармички по този начин, докато не свъшат листата и плънката.

Готовите и подредени сармички ги поръсваме отгоре с щипка сол и струйка олио, след което в тавичката наливаме топла вода, колкото почти да се залеят. Покриваме тавичката с фолио и я слагаме във загрята фурна на 180 градуса за 60 минути. Сервираме с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: