Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Лозови сармички с ориз и кайма на фурна

Лозови сармички с ориз и кайма на фурна

Лозови сармички с ориз и кайма на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Най-вкусните лозови сармички, ако не вярвате - опитайте!"

Необходими Продукти

  • лозови листа - 20 бр. от консерва
  • ориз - 1/2 ч.ч
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр
  • олио - 3 - 4 с.л
  • черен пипер - 1 к.л
  • куркума - 1 к.л
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • копър - 3 - 4 стръка
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно лука и го запържваме до златисто в сгорещеното олио.

В купа слагаме каймата, в която наливаме мъничко вода (около 100 мл. студена) и я разбиваме на каша, след което я добавяме към лука.

Пържим при непрекъснато бъркане, така че каймата да стане на трохи. Когато това се получи добавяме ориза и настъргания на ренде домат. Задушаваме 2-3 минути и добавяме подправките - черния пипер, куркумата, магданоза и копъра нарязани на дребно и сол на вкус.

Сваляме от огъня и вземаме едно листо. С чаена лъжичка гребваме от сместа, слагаме върху листото и го загъваме, като се стараем да оформим продълговата и стегната сармичка.

Поставяме я в тавичка и продължаваме да правим сармички по този начин, докато не свъшат листата и плънката.

Готовите и подредени сармички ги поръсваме отгоре с щипка сол и струйка олио, след което в тавичката наливаме топла вода, колкото почти да се залеят. Покриваме тавичката с фолио и я слагаме във загрята фурна на 180 градуса за 60 минути. Сервираме с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Didi Miteva
Didi Miteva
Идеята с куркумата е чудесна. Не съм слагала до сега, радвам се за страхотната идея и благодаря
08.10.2016 23:37
1
1
Покажи всички подкоментари