Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Кифлички с локум и мак

Кифлички с локум и мак

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Кифлички с локум и мак
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
09/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
115 мин.
Порции
7
"Гарантираме, че миризмата на тези кифлички с локум и мак ще е в състояние да събере цялото семейство около масата"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 400 мл
  • кисело мляко - 1 с.л с връх
  • мая - 20 г жива или суха 7 г
  • захар - 2с.л
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • сол - 1 ч.л
  • олио - 5 - 6 с.л
  • брашно - около 800 - 900 г
  • плънка
  • локум - 2 кутийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се прави средно меко тесто. Оставя се да се отпусне за 20 мин на топло. След това се разделя на 5 части.

От всяка част се разточва кора - разрязва се на 8 триъгълника. Във всеки триъгълник се поставя по 1/2 парченце локум и се завива откъм широката страна на кифличка.

Готовите кифлички се редят в намаслена и поръсъна с брашно тава. Оставят се втасат за около 30 мин на топло, покрити с найлон. След това се намазват с разбит жълтък, малко прясно мляко и олио.

Поръсват се леко с мак. Поставят се в студена фурна, която веднага се включва на 180 градуса с вентилатор за около 35 мин или до желаното порозовяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

anelia83
anelia83
Защо ли станаха сухи? Не ми харесват заради това, какво ли (не) съм направила правилно? :)
24.03.2019 19:42